A vállalkozásod olyan, mint a gyereked, rengeteg időt és energiát fektetsz bele, ismered kívülről-belülről. Épp ezért olyan nehéz elhatározni, hogy néhány feladatot másra bízz. Viszont ha nem tanulod meg másnak átadni a napi feladataid egy részét, nem fogod tudni a legjobb teljesítményt nyújtani. Hiszen mikor foglalkozol a fontosabb dolgokkal, ha minden idődet az apró részletekkel bíbelődve töltöd?!

 

Az elhatározás még csak fél siker

 

Hogy miért? Mert ha el is döntötted, hogy mától hatékonyabban fogsz dolgozni, és ennek érdekében kiszervezel néhány feladatot egy virtuális asszisztensnek, rögtön ott a következő kérdés: de mit?

A napi tennivalóidat, a munkafolyamataidat Te ismered a legjobban, így azt is, hogy mik az erősségeid, és mik a gyengeségeid. Mindenképpen olyan feladatokat érdemes másra bíznod, ami sok idődet elveszi, amiben nem vagy jó, vagy amit nem szeretsz csinálni.

Adok Neked néhány tippet, hogy mik azok a rendszeres, sok időt igénylő feladatok, amiket egy virtuális asszisztens meg tud csinálni helyetted.

 

1. Képek, grafikák

 

Ahhoz, hogy folyamatosan jelen tudj lenni a közösségi médiában, szükséged van szépen megszerkesztett képekre, grafikákra, és ez bizony rendszeres időtöltést jelent. Ezen kívül szükséged lehet még névjegykártyára, szórólapokra, kuponokra, meghívókra, és még sok mindenre. Bár jó dolog a Canva-ban eljátszani velük, és kiélni a kreatívitásodat, sok időt szabadíthatsz fel, ha ezek elkészítését másra bízod.

 

2. Blogolás

 

A rendszeres blogolás ma már szinte kötelező, de nem megy mindenkinek olyan könnyen. Kitalálni a témákat, utánaolvasni, információkat szerezni a cikkekhez, és akkor még el sem kezdtél írni.
Egy virtuális asszisztens nem csak ebben, hanem a blogcikkeid szerkesztésében, megformázásában is segíteni tud.

 

3. Közösségi média

 

Ma már mindenhol jelen kell lenned, nem elég, hogy van egy weboldalad. Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest…sokan több felületen is beregisztrálják a vállalkozásukat, de a Facebook-on szinte biztosan. A közösségi médiának óriási szerepe van az online marketingben, ezért nem érdemes félvállról venni, komolyan kell vele foglalkozni. Szerencsére sok, ezen felületek kezelésével kapcsolatos feladatot kiszervezhetsz, kezdve a fiókok létrehozásától a rendszeres posztolásig, hirdetések kezeléséig.

 

4. Webshop

 

Ha webshop tulajdonos vagy, akkor jól ismered az ezzel járó tennivalókat. Termékek, termékfotók, árak, leírások feltöltése, ezek frissítése. Spórolj meg magadnak időt azzal, hogy másra bízod ezeket!

 

5. Adminisztratív feladatok

 

Nagyon sokféle feladat tartozhat ide, így érdemes végigvenni, hogy a Te vállalkozásodban mire van szükség. Ide tartozik pl. a hanganyagok legépelése, információgyűjtés az interneten, dokumentumok, prezentációk szerkesztése, táblázatok kezelése, számlázás, stb. Ezeken kívül vállalkozástól függően még számtalan olyan adminisztrációs feladat merülhet fel, amit egy virtuális asszisztens meg tud oldani, ahelyett, hogy egy titkárnőt kellene felvenned.

 

6. Korrektúra

 

Bár kapcsolódik a blogoláshoz, és akár az adminisztratív feladatok közé is sorolhatnám, mégis külön pontba vettem,mert nagyon is sok múlhat ezen. Lehet akármilyen jó online jelenléted, promóciód, szuper blogod, ha a helyesírásod nem jó, nem fognak komolyan venni, mert a hibáktól hemzsegő szövegek nem keltenek professzionális benyomást. Nem szégyen segítséget kérni, hiszen nem volt mindenki 5-ös nyelvtanból, és biztosan jobban jársz, ha átnézeted a szövegeidet valakivel, mint ha kirívó hibákkal teszed közzé.

 

Remélem, tudtam segíteni, és adtam néhány ötletet, hogy mik azok a feladatok, amiktől akár már ma megszabadulhatsz, és így könnyebbé teheted a mindennapi munkádat. Ha a fenti feladatok bármelyikében segítségre lenne szükséged, bátran keress meg!

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest