Lehet, hogy hallottad már a “virtuális asszisztens” kifejezést, de az is lehet, hogy most találkozol vele először, ezért elsőnek nézzük meg, mit takar ez a megnevezés. Nem, nem valami új technikai csodakütyü, hanem egy személy, pont olyan kisvállalkozó, mint Te, aki azzal foglalkozik, hogy más kisvállalkozóknak segítsen. Jól hangzik, ugye?

 

Miben segít egy virtuális asszisztens?

 

Sok fejfájástól szabadít meg azzal, hogy leveszi a terhet a válladról. Egy vállalkozás működtetése rengeteg feladattal jár, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy nem bírod tovább egyedül, segítségre van szükséged, hogy hatékonyabban dolgozhass. A teendőid közül érdemes kiszervezni azokat, amikben nem vagy jó vagy túl sok idődet emésztik fel, és erre a legideálisabb megoldás az, ha egy virtuális asszisztenssel dolgozol együtt.

A “virtuális” azt jelenti, hogy online munkavégzésről van szó, vagyis az asszisztens tulajdonképpen távmunkát végez. Az internetnek köszönhetően ma már bárhol és bármikor elérhetőek vagyunk, így a kapcsolattartás és a kommunikáció is gördülékeny. Ennek az a nagy előnye, hogy Neked nem kell irodát illetve munkaeszközöket biztosítanod, az asszisztensed a saját számítógépén dolgozik, és e-mail-ben, telefonon, Skype-on, Messenger-en tartjátok a kapcsolatot.

Most, hogy tisztáztuk, ki is az a virtuális asszisztens, nézzük az 5 legfőbb indokot, amiért Neked is szükséged lehet erre a szolgáltatásra.

 

1. Folyamatosan időhiányban szenvedsz

Úgy érzed, hogy ha a nap 48 órából állna, az sem lenne elég. Keményen dolgozol, mégsem érsz a teendőid végére soha, és csak tolod magad előtt az elintézendő dolgokat. A “Később befejezem…”, a “Ha lesz időm, elintézem…” és a “Majd holnap megcsinálom…” már-már szállóigéddé vált, és akár este vagy hétvégén is dolgozol, csak hogy megpróbáld behozni a heti lemaradást.

 

2. Nem értesz mindenhez

Habár Te vagy a “multitasking” bajnoka, be kell látnod, hogy vannak olyan feladataid, amikben nem vagy jó. Pl. lehet, hogy Te írod a legjobb marketing szövegeket a világon a vállalkozásod számára, de képtelen vagy egy ütős képet vagy grafikát készíteni hozzá Photoshop-ban vagy Canva-ban. Vagy éppen kézműves kreatív vagy, aki csodálatos babaruhákat varr, egyedi ékszereket készít vagy natúr kozmetikumokat gyárt, de a Facebook fiókod kezelése és promótálása már nem az erősséged.

 

3. Nincs kedved hozzá

Bár lenne rá időd, és tudod is, hogyan kell megcsinálni, mégsincs hozzá semmi kedved. Ha kicsit is olyan vagy, mint én, azért indítottál vállalkozást, hogy végre azt csinálhasd, amit szeretsz. De ez nem jelenti azt, hogy a munkád minden percét élvezed, hiszen vannak olyan feladataid, amiket legszívesebben másra bíznál.

 

4. A munka a magánéleted rovására megy

Bébiszittert kell fogadnod a csemetéd mellé, hogy dolgozhass azért, hogy aztán ki tudd fizetni a bébiszittert. Te vagy az a szülő, aki sosem ér oda időben a gyerek focimeccsére vagy nem tud elmenni az iskolai ünnepségre. A pároddal tervezett romantikus vacsorát már harmadszor mondtad le, és a családod lassan csak fényképről ismer meg. Szeretnél több időt tölteni a barátaiddal is, de nem teheted meg, mert dolgoznod kell.

 

5. A piszkos anyagiak

Tudod, hogy segítségre lenne szükséged, hogy átadhass valakinek néhány feladatot, de nem engedheted meg magadnak, hogy felvegyél egy alkalmazottat. Fizetés, járulékok, szabi, betegszabi, mindez túl nagy terhet jelentene.

 

Ha valamelyik pontban (vagy akár mindegyikben) magadra ismertél, az biztos jele annak, hogy jó hasznát vennéd egy virtuális asszisztensnek. Az én dolgom az, hogy a fent említett terheket levegyem a válladról. Rám bízhatsz sok olyan feladatot, amivel rengeteg időt spórolsz meg, így a számodra fontos dolgokra is jut időd és energiád. Ide kattintva megnézheted, miben tudok Neked segíteni.

Nézz körül a weboldalamon, és ha bármilyen kérdésed van, bátran vedd fel velem a kapcsolatot!

 

 

 

Pin It on Pinterest